Wednesday, July 9, 2014

Otkrijete kojeg pola je vaša beba!

Sigurna sam da se svakodnevno susrećete sa gomilom babarija, naročito kada ste u drugom stanju. Vjerovatno su vam i neznanci prilazili i govorili kako "sigurno nosite muško, jer blistate" ili "nosite žensko, jer vam je uzela svu ljepotu", a možda vam je čak i baba bacala konac u prolazu, pa u zavisnosti da li se zakači za vas ili padne na pod, određuje koji je pol u pitanju. Iako dosta maštovita i zainteresovana za pojedine neobjašnjive fenomene, nisam sujevjerna. Ne stresiram se kada mi crna mačka pređe put, niti što je petak 13-ti, retrogradni Merkur zna malo da mi pomrsi konce, ali ne dozvoljavam da mi utiče na bitne životne odluke. Da, horoskop čitam i pratim, to me oduvijek zanimalo, ali ne vjerujem slijepo niti dopuštam da mi upravlja životom.


Izvor: Pinterest
 
Kada sam bila trudna, kuma mi je rekla za jednu babariju izračunavanja pola djeteta. Navodno, do sada još nije bilo greške. Radi se o izračunavanju pola djeteta na osnovu starosti njegovih roditelja u trenutku začeća. Ali postoji caka kada su blizanci u pitanju: nemoguće je izračunati pol obje bebe! Međutim, ja sam svakako odlučila da pokušam i vidim što će meni ispasti. Radoznalosti i zabave radi. Kuma je izračunala da će (barem jedna beba) biti muško. To nam nije bilo strano, jer kako sam pisala u postu Početak. Avantura trudnički dani, znali smo da je jedna beba muškog pola, a druga se skrivala prilikom dva pokušaja otkrivanja njenog pola, pa smo na kraju odlučili da sačekamo rođenje i dopustimo da nas iznenadi. Na kraju krajeva, to je bilo potpuno nebitno. Najvažnije nam je bilo da se bebe rode žive i zdrave, a kojeg će pola biti, to je najmanje važno.


Izvor: Pinterest

Prije trudnoće, kada sam razmišljala o tome, nisam željela znati pol bebe, željela sam da to bude iznenađenje. Međutim, kada smo saznali da nosim blizance, odlučili smo da ipak želimo znati pol unaprijed. Bilo kako bilo, Onaj odozgo nam je uredio tako da dobijemo oboje: i ono što smo znali i ono što nismo. I hvala mu na tome. Jer onaj osjećaj iščekivanja da tek na porođaju saznam pol bebe je predivan! Sigurna sam da sljedećeg puta želim da to ostane iznenađenje.


Izvor: Pinterest
 
Ako vi ipak želite saznati kojeg će pola biti beba koju nosite ili pak želite provjeriti "računicu", vraćajući se kroz vrijeme i računajući za vašu već rođenu djecu, to možete uraditi ovako:

1. Broj godina majke u trenutku začeća je npr. 25. Uzimate prvi manji broj od toga koji je djeljiv sa 7. U ovom slučaju to je 21. => 25 - 21 = 4. Ostatak od 21 do 25 je 4.
2. Broj godina oca u trenutku začeća je npr. 30. Uzimate prvi manji broj koji je djeljiv sa 7, a to je u ovom slučaju 28. =>  30 - 28  = 2. Ostatak od 28 do 30 je 2.
3. Pol roditelja čiji je ostatak veći, ukazuje na pol bebe koju očekujete. U ovom slučaju, veći ostatak je kod majke, što znači da će beba biti ženskog pola.*

*Postoje situacije kada je roditelji u trenutku začeća imaju isti broj godina. Ovdje vam ne mogu pomoći, jer mi babarija nije dala potrebne informacije za tu računicu.

Izvor: Pinterest

Isto tako, možete izračunati kada bi bilo pravo vrijeme da dobijete dječaka ili djevojčicu. Sve što treba da uradite jeste da izračunate "ostatke" kod oba roditelja za godinu kada planirate da pravite bebu.

Za sve kojima smo kuma i ja računale na ovaj način, uvijek je ispalo tačno. Jedino je bilo nemoguće odrediti kada su u pitanju blizanci (možda samo za jednu bebu, ali nije pouzdano za obje. Kod mene se jeste poklopilo, ali ne mora da znači). Provjerila sam i sa poznanicom koja je dobila dječaka i djevojčicu. Njoj je računica ukazala na ženski pol.

Jeste li već probali da izračunate sebi i da li vam se poklopilo?

 
Pratite moj blog na Bloglovin

5 comments:

  1. Ja sam imala 25, a moj suprug 29. Ispada da bismo dobili devojčicu, a imamo jednog dečaka (koje jeste lep i nežan kao devojčica, doduše). :)
    Eto, nama nije pogodilo, ali bilo je zabavno računati!
    I baš si me zagrejala za ideju da sledeći put pol bebe bude iznenađenje za sve nas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juče me zvala jedna rodica da provjeri za svoje momke, i za prvoga je isto ispao veći ostatak kod majke. I to baš veći. Do sada je uvijek ispadalo tačno, ali što je veći auditorijum, veće su šanse za greške. Ipak je to jedna babarija... ;) Ali što ti kažeš, zabavno je računati. :)

      Delete
  2. Ćao, draga! Evo da se i ja uključim u ovu zanimljivupriču :) Kad sam bila trudna, svi su upirali prstom na mene, čak i na ulici, kako nosim dečaka, doktorka na UZ je takođe rekla da je dečak, a i ove godine majke i ca su isto pokazale...međutim, rodila se Una i sve nas iznenadila :) tako da pravila nema, ali je svakako zabavno :) Divan ti je blog, samo tako nastavi...Kiss, Sanja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, draga. Ako nista, zabavno je. Babarije kao babarije. :)

      Delete
  3. Ćao svima! :)
    Mene zanima kako računati onda kada je broj godina deljiv sa 7? Da li se onda računa taj broj ili ne? :D
    U trenutku začeća ja sam imala 22, a moj suprug 21.
    U slučaju da se računa broj godina koje sad ima, onda nosim devojčicu, a u slučaju da se računa prvi manji, onda nosim dečaka.

    ReplyDelete