Wednesday, April 23, 2014

Fotografija u trudnoći



Ako niste veliki ljubitelj fotografisanja i poziranja pred kamerama, potpuno vas razumijem. Ali stvarno bi bilo šteta da barem jednom u toku svoje trudnoće ne zabilježite taj stomačić koji raste, za uspomenu vašem djetetu. Da, čak i vi kojima je doktor naložio da preležite cijelu trudnoću! Ne bojte se, pa neće bebe izaći od par fotografija. Nisu ni ove moje. ;)








Uz današnju popularizaciju profesionalne fotografije i na našim prostorima, najlakše je stvar prepustiti profesionalcu. Pojavite se na sesiju sa vašim stomakom i eventualno par unaprijed pripremljenih dodataka, a fotografu prepustite da na pravi način sačuva vaše uspomene za buduće generacije.







Ipak, za ovu vrstu fotografije, moraćete izdvojiti određena novčana sredstva. No, ni to danas ne košta mnogo, a opet sve zavisi i od dogovora sa fotografom, odnosno, od vaših želja i prohtjeva. Cijene se obično kreću od 50 do 150 EUR, u zavisnosti od fotografa, lokacije, vaših želja.

Bilo kako bilo, ako želite da zabilježite svoje trudničke dane bez dodatnih novčanih sredstava (dobro znam kako je to kada se pripremate za dvije bebe odjednom, koliko je sredstava potrebno!), možete to uraditi i sami. Ako ne znate šta i kako biste mogli, na internetu ima bezbroj divnih ideja.
Neke od mojih fotografija ste već imali prilike da vidite ovdje. Sve su one napravljene uz pomoć porodice ili prijatelja. 

Baš prije nekoliko dana sam se našla sa svoje dvije trudne prijateljice da im pomognem da naprave svoje trudničke fotografije. Imale smo neke osrednje foto aparate (ništa profesionalno), lijepo vrijeme, simpatične ideje, dosta dobre volje, pronalazile smo odgovarajuće pozadine i napravile njihove slatke uspomene.

Ako već imate dijete, a očekujete prinovu ili prinove, uključite i starije dijete u fotografije, kao što je to uradila moja prijateljica.




Evo kako roditelji i djeca zajedno iščekuju prinove...
Izvor: http://mommymeetsworld.com/2012/07/
Izvor: http://mommymeetsworld.com/2012/07/

Neki od profesionalnih fotografa koji su vam na raspolaganju na teritoriji Crne Gore su:

     Aida Dizdarević - www.facebook.com/pages/KLIK-foto/239013136189982 
     Aleksandar Jaredić - www.jaredic.com
     Saša Vujanović - www.svujanovic.com
     Veri Veroza - www.veri.me
     Zoran Radonjić - http://zoandesign.me/


Pratite moj blog na Bloglovin

No comments:

Post a Comment